Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

"Витискаємо російську армію": Зеленський розповів про ситуацію на Харківщині

Під час вечірнього відеозвернення 23 серпня президент Володимир Зеленський повідомив про успіхи українських Збройних сил на Харківщині. Нашим захисникам вдається витісняти окупантів з області.

Текст звернення з'явився на сайті президента України. Зеленський, зокрема висловив подяку Харкову у День міста. 

"Справді героїчне місто, місто людей і життя. Від початку цього травня нашим силам вдалося відбити спробу Росії наступати на Харків, зламати це наше місто та всю Харківщину", — зазначив український президент.

Зеленський також повідомив деталі розмови з головкомом Олександром Сирським, зокрема щодо боїв на Харківщині. 

"Витискаємо російську армію. Поступово. Окупант не підкорить Харків. Не підкорить усю нашу Україну. Я дякую кожному й кожній, хто береже життя в Україні, хто береже наш Харків та всі інші міста й села нашої держави. І ми зробимо все, щоб повернути справжню безпеку", — додав глава держави у своєму зверненні.

Нагадаємо, в Третій окремій штурмовій бригаді заявили, що українські захисники проводять контрнаступальну операцію на Харківщині. Наші воїни просунулися вглиб фронту на майже два квадратних кілометри.

Раніше в ОТУВ "Харків" повідомили, що російське військове керівництво відводить деякі підрозділи з Харківщини до Курської області. Проте сил та засобів загарбників на українському фронті залишається достатньо для подальших штурмів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.08.2024 21:32