Фото: Генштаб ЗСУ

"Повертаємо території": Третя штурмова бригада офіційно оголосила про свій наступ на Харківщині

Українські захисники проводять контрнаступальну операцію на Харківщині. Наші воїни просунулися вглиб фронту на майже два квадратних кілометри.

Про це повідомили на сторінці Третьої окремої штурмової бригади.

"Офіційно: Третя штурмова наступає на Харківщині, повертаємо території!", — йдеться у повідомленні.

За словами військових, внаслідок контратакувальних дій бригада взяла під свій контроль:

  • батальйонний район оборони окупантів;
  • ворожі взводні;
  • ротні опорні пункти.

Також українські військові просунулися углиб фронту на майже два квадратних кілометри.

"Співвідношення сил на полі бою: 2,5 до одного на користь ворога. Плюс ворожі сили підтримки", — інформують у Третій штурмовій.

Командир бригади, полковник Андрій Білецький заявив, що головна задача операції "була збити наступальний потенціал 20 армії РФ".

"На дану хвилину цю задачу виконано. Унікальність операції полягала в тому, що ми наступали на ворога, що переважає та перемогли. Успіх залежав від детального планування, нестандартних рішень, злагодженої роботи артилерії, ППО, БПС і розвідки. Але героями поля бою були танкісти, сапери, розвідники і в першу чергу — штурмовики", — пояснив він.

За чотири дні у живій силі ворог втратив 300 окупантів, а значну кількість техніки й озброєння розбито або уражено. Штурмові дії відвели удар ворога з напрямку Макіївки та зняли напругу з інших критичних ділянок фронту у смугах сусідніх бригад.

"Зараз окупанти посилюють застосування авіації, РСЗВ і далекобійної арти. Противник намагається повернути втрачене. Але Третя штурмова тримає рубежі!", — підкреслив Білецький.

Нагадаємо, оперативно-тактичного угруповання "Харків" інформувало, що станом на 21 серпня на Харківському напрямку ситуація залишається напруженою. Ворог готується до нових штурмів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.08.2024 20:17