Фото ілюстративне. Джерело: Facebook-сторінка Столичного лісового офісу

Влада звернулась до громадян через погіршення стану повітря у двох районах Київщини

У Броварському та Вишгородському районах Київської області погіршився стан повітря через пожежі в екосистемах. Наразі їх осередки в регіоні ліквідовані.

Про це йдеться у повідомленні Київської обласної військової адміністрації.

Там зазначили, що за результатами з автоматизованих пунктів спостереження за станом атмосферного повітря у цих районах фіксуються перевищення допустимих концентрацій хімічних і біологічних речовин. Радіаційний рівень відповідає природному фону. Про це повідомили в Департаменті екології Київської ОДА.

"Задимлення також пояснюється сезонними перепадами температури, через що продукти горіння майже не розсіюються. Моніторинг стану повітря продовжується", — йдеться у повідомленні адміністрації.

У Київській ОВА закликали громадян менше перебувати на вулиці, закривати вікна та не проводити провітрювання, а також пити багато води.

Раніше Київська міська державна адміністрація повідомила, що ввечері 21 вересня в столиці України знову погіршилася якість повітря. Причина — пожежі в екосистемі.

Нагадаємо, що, згідно з даними швейцарського сервісу IQ Air, станом на ранок п’ятниці, 20 вересня, Київ опинився на другому місці в антирейтингу міст світу з найбруднішим повітрям. В цей день в Києві та регіоні зафіксовано погіршення стану повітря через підвищення концентрації пилу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.09.2024 12:50