Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Київ посідає друге місце в антирейтингу міст світу з найбруднішим повітрям

Станом на п’ятницю, 20 вересня, столиця України Київ опинився на другому місці в антирейтингу міст світу з найбруднішим повітрям. Саме сьогодні в Києві та регіоні зафіксовано погіршення стану повітря через підвищення концентрації пилу.

Згідно з даними швейцарського сервісу IQ Air, найбрудніше зараз повітря у столиці Єгипту Каїрі, а на другому місті — Київ.

Забруднення повітря

Антирейтинг міст із забрудненням повітря

Джерело: iqair.com

Тимчасове погіршення стану повітря у столиці України повʼязане з пожежами в екосистемі Київської області, зокрема, у Вишгородському районі.

Станом на 07:00 фіксується підвищення концентрації зважених часток (пилу). У Київській міській державній адміністрації порекомендували закрити вікна, обмежити перебування на вулиці, пити багато води та за наявності очищувача повітря увімкнути його на максимум.

У квітні спільнота SaveDnipro оприлюднювала інформацію, що Дніпро очолив антирейтинг міст з найбруднішим повітрям 2023 року. Комплексний індекс забруднення атмосферного повітря в Дніпрі складав 12,4. Друге місце посіло Кам’янське — 11,9. На третьому — Миколаїв з показником 11,2.

Високий рівень забруднення (індекс 7,0 і вище) також спостерігався ще в 10 містах: Краматорську, Одесі, Херсоні, Львові, Луцьку, Вінниці, Києві, Кривому Розі, Запоріжжі, Слов’янську.

Нагадаємо, 17 вересня "Укргідрометцентр" повідомляв, що у столиці через суху погоду фіксувалося погіршення якості повітря. Це могло негативно впливати на самопочуття мешканців Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.09.2024 09:54