Фото: Pixabay

Мешканців Києва попередили про погіршення якості повітря: у чому причина

У столиці через суху погоду фіксується погіршення якості повітря. Це може негативно впливати на самопочуття мешканців Києва.

Про це повідомив "Укргідрометцентр".

За даними стаціонарних пунктів спостереження, 17 вересня 2024 року середньодобовий вміст діоксиду азоту в Києві перевищує гранично допустимі концентрації.

Впродовж 18-19 вересня завдяки сухій та теплій погоді вміст діоксиду азоту в повітрі буде перевищувати критичний рівень — п'ять гранично допустимих концентрацій. Синоптики попередили, що це може негативно впливати на самопочуття людей.

"Тепла та суха погода сприятиме накопиченню й інших забруднюючих речовин (діоксиду сірки та формальдегіду) в приземному шарі повітря", — пояснили в "Укргідрометцентрі".

Зменшення концентрацій забруднюючих речовин очікується 20-22 вересня. Покращенню якості повітря сприятиме північний вітер та зниження температури в нічні та ранкові години.

Нагадаємо, У Києві 16 вересня зафіксували температурний рекорд. Зокрема, у понеділок середньодобова температура повітря перевищила кліматичну норму та відповідала початку серпня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.09.2024 17:46