Фото: Нацполіція України

Власники приватних клінік із Києва та Харкова продавали немовлят за кордон

Київські правоохоронці викрили злочинців, які продавали немовлят за кордон. Ними виявились власники приватних клінік із Києва та Харкова. 

Про це розповіли у прес-службі Національної поліції України.

"Двоє власників приватних клінік у Києві та Харкові, залучивши спільників, підшукували жінок у скрутному матеріальному становищі та пропонували за гроші народити дітей від анонімних донорів під прикриттям сурогатного материнства. Серед спільників - адвокат, перекладач, менеджер та медперсонал", — йдеться у повідомленні.

торгівля дітьми

Фото: Національна поліція

За словами поліцейських, після виписки з клініки жінка у супроводі кількох фігурантів йшла до РАЦСу і вказувала іноземця-замовника як батька. Таким чином у реєстр вносили неправдиві відомості, надаючи дозвіл на виїзд дитини за кордон. Якщо жінки пробували відмовлятись, їм погрожували.

торгівля дітьми за кордон

Фото: Національна поліція

"Підозрювані за надання своїх послуг підписували контракти з іноземцями, згідно з якими вартість "послуг" становила від 50 до 70 тисяч євро. Натомість породіллям обіцяли 12 тисяч євро, але в більшості випадків їх не виплачували", — зазначили у Нацполіції.

Зараз відомо про щонайменше дев'ятьох немовлят, яких незаконно вивезли за межі України. Поліцейські співпрацюють з іноземними колегами, щоб встановити місце перебування цих дітей.

Нагадаємо, наприкінці червня на пункті пропуску українсько-словацького кордону правоохоронці затримали чоловіка із Закарпаття, який організовував продаж дітей. Він шукав жінок, які перебували у скрутному матеріальному становищі, і схиляв їх продавати власних дітей за кордон. Зловмисником виявився вихователь дитячого будинку. Під час затримання зловмисник супроводжував матір, яка мала продати у Словаччині свого однорічного сина. На такій торгівлі жінка могла заробити пʼять тисяч доларів, тоді як організатор за свої послуги отримував 20 тисяч доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 03.08.2023 13:53