Фото: Pixabay

"Влучали у житлові будинки столиці": у мережі поширюють фейк про роботу української ППО під час ранкового обстрілу

Проросійські канали в Telegram поширюють фейк про роботу протиповітряної оборони України під час ранкової атаки Росії по Києву. Пропагандисти заявляють, що ракети української ППО "влучали у житлові будинки столиці".

Про це повідомили в Центрі протидії дезінформації.

"Прокремлівські Telegram-канали поширюють інформацію про те, що під час ранкового обстрілу російською ордою території України, зокрема Києва, ракети української ППО "влучали у житлові будинки столиці", — йдеться у повідомленні.

У Центрі протидії дезінформації пояснили, що насправді руйнування у столиці є "наслідками російського ракетного обстрілу, про що пропагандисти воліють мовчати".

"Звинувачувати Україну в обстрілах житлових будинків — це улюблений метод російських пропагандистів, коли їхні неякісні та неточні ракети (або уламки) руйнують житлові будинки чи вбивають цивільних людей", — додали в ЦПД.

Фото: Центр протидії дезінформації

Фото: Центр протидії дезінформації

Варто зазначити, що 23 січня окупанти завдали комбінованого ракетного удару по Україні, застосувавши крилаті, балістичні, авіаційні та зенітні керовані ракети. Загалом російські терористи випустили по Україні 41 ракету, 21 з яких було знищено Повітряними силами.

Унаслідок ракетної атаки на Київ 23 січня пошкоджено декілька будівель у різних районах міста. За попередньою інформацією, постраждало 22 людини, з них 13 госпіталізовано. Тривають роботи з ліквідації наслідків обстрілів. За даними першого заступника голови Київської міської військової адміністрації Миколи Поворозника, російські терористи запустили на Київ близько 20 ракет. 

Нагадаємо, 22 січня громадяни України почали отримувати повідомлення нібито від Державної служби з надзвичайних ситуацій про "евакуацію" населення через "удар по Хмельницькій атомній електростанції". У Центрі стратегічних комунікацій заявили, що це — фейк.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.01.2024 17:23