Фото: Рixabay

На телефони українців розсилають фейки про "евакуацію" через "удар по Хмельницькій АЕС"

Громадяни України почали отримувати повідомлення нібито від Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) про "евакуацію" населення через "удар по Хмельницькій атомній електростанції". Це — фейкова інформація.

Про це повідомляє SPRAVDI.

"ДСНС розсилає план евакуації через ураження ворогом Хмельницької АЕС". Це — ворожий фейк", — попереджають фахівці.

За даними джерела, Державна служба України з надзвичайних ситуацій надсилає посилання на завантаження електронного плану евакуації мешканців через те, що перший блок Хмельницької АЕС уражено ворожим авіаударом. Ворожі листи надходять на електронну пошту.

У ДСНС повідомили, що не здійснювали розсилку таких повідомлень. Також у службі застерігають — ні в якому разі не переходити за посиланням.

"Це — робота кібершахраїв, а посилання, яке міститься у листі, — небезпечне. Тож не відкривайте неперевірені посилання та завжди перевіряйте інформацію на офіційних джерелах", — йдеться у повідомленні.

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Нагадаємо, на початку січня російська пропаганда поширила фейк про нібито ураження під час ракетного обстрілу Києва 2 січня бункера, де перебував заступник головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.01.2024 14:55