Фото: Smart Encyclopedia

Вночі ворог атакував південні регіони України: військові повідомили про руйнування

У ніч на 12 грудня російські терористи атакували Південь України безпілотними літальними апаратами типу "Шахед". Під ворожий удар потрапили Одеська, Миколаївська, Дніпропетровська та Кіровоградська області.

Про це повідомляє прес-служба Сил оборони Півдня України.

За даними військових, під час нічної ворожої дронової атаки силами протиповітряної оборони було знищено п'ять БпЛА типу Shahed-131/136, а саме: 

  • Одеська область — два "шахеди";
  • Миколаївська, Дніпропетровська і Кіровоградська — по одному ударному дрону.

"На Одещині внаслідок ворожої агресії пошкоджень зазнали адміністративні будівлі та технічні приміщення спортивної установи. 
Люди не постраждали"
, — йдеться у повідомленні Сил оборони Півдня.

Нагадаємо, вночі 12 грудня російські терористи атакували територію нашої держави дронами-камікадзе типу "Шахед". Сили протиповітряної оборони знищили дев'ять ворожих безпілотників. Крім того, увечері 11 грудня, зенітними ракетними підрозділами повітряного командування "Схід" знищено дві керовані авіаційні ракети Х-59 у Запорізькій та Дніпропетровській областях.

Також у ніч на 11 грудня українська столиця зазнала російського ракетного обстрілу. Вибухи у Києві пролунали близько 04:12, після чого одразу увімкнулися сирени, які сповістили про небезпеку. За словами речника Повітряних сил Збройних сил Юрія Ігната, балістичні ракети летять дуже швидко й у Сил протиповітряної оборони є лічені хвилини, щоб відреагувати на загрозу та ліквідувати ворожі цілі. Тому, за його словами, тривогу у Києві та області під час нічної атаки оголосили одразу після перших вибухів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.12.2023 10:18