Фото: скріншот з відео

Поліція Грузії розганяє протестувальників: є постраждалі (відео)

У Грузії тривають масові протести через законопроект про "іноагентів". Поліціянти намагаються відігнати мітингувальників від парламенту.

Відео протестів з'явились у соцмережі.

Як видно на відеороликах, правоохоронні органи почали застосовувати проти протестувальників водомети та сльозогінний газ. Також повідомляється, що силовики відкрили стрілянину у бік людей. Вони намагаються не допустити натовп до будівлі парламенту.

Також на відео показано, що біля державної будівлі зібралось дуже багато людей.

За інформацією грузинських видань, внаслідок силового розгону є постраждалі.

Нагадаємо, 7 березня парламент Грузії схвалив у першому читанні законопроект "Про прозорість іноземного впливу", який значною мірою наслідує російське законодавство про "іноагентів". Розгляд проекту вже 7 березня став несподіванкою, спершу планувалося, що його винесуть в залу 9 березня. Обговорення почали за відсутності більшості опозиційних депутатів.

Зі 150 депутатів 76 проголосували "за" ухвалення проекту закону "Про прозорість іноземного впливу", 13 — "проти" і 61 особа утрималася.

На тлі цього натовпи жителів Грузії вийшли на масштабну акцію протесту біля будівлі парламенту. 

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі підтримала вимоги протестувальників проти законопроекту про іноагентів.

Згодом з'явилась інформація, що нинішня влада Грузії має відкликати скандальні законопроекти про "іноагентів", а також звільнити затриманих учасників протестів. Глава грузинської опозиційної партії "Стратегія Агмашенебелі" Георгій Вашадзе оголосив ультиматум владі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.03.2023 21:34