Фото: скріншот з відео

Скандальні закони в Грузії: опозиція висунула владі ультиматум

Нинішня влада Грузії має відкликати скандальні законопроекти про "іноагентів", а також звільнити затриманих учасників протестів. Глава грузинської опозиційної партії "Стратегія Агмашенебелі" Георгій Вашадзе оголосив ультиматум владі.

Про це повідомляє Georgian Public Broadcasting.

Згідно з наявною інформацією, Вашадзе додав, що наступні кроки та вимоги будуть оголошені найближчим часом.

Варто відзначити, що голова парламенту Грузії Шалва Папуашвілі вже надіслав відповідного листа президенту Венеціанської комісії Клер Базі-Малорі з проханням розглянути скандальні законопроекти про "іноагентів".

"Я хотів би попросити Венеціанську комісію дати юридичний висновок щодо законопроектів, що додаються до цього листа. Пані президент! Ми сподіваємося на нашу співпрацю щодо цього питання", — йдеться в листі.

Нагадаємо, 7 березня парламент Грузії схвалив у першому читанні законопроект "Про прозорість іноземного впливу", який значною мірою наслідує російське законодавство про "іноагентів". Розгляд проекту вже 7 березня став несподіванкою, спершу планувалося, що його винесуть в залу 9 березня. Обговорення почали за відсутності більшості опозиційних депутатів.

Зі 150 депутатів 76 проголосували "за" ухвалення проекту закону "Про прозорість іноземного впливу", 13 — "проти" і 61 особа утрималася.

На тлі цього натовпи жителів Грузії вийшли на масштабну акцію протесту біля будівлі парламенту. 

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі підтримала вимоги протестувальників проти законопроекту про іноагентів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.03.2023 20:29