Фото: Офіс президента

Зеленський змінив склад РНБО

У п'ятницю, 13 вересня, президент Володимир Зеленський оновив склад Ради безпеки і національної оборони. Це відбулося на тлі нещодавніх кадрових змін в уряді та Офісі президента.

Про це стало відомо з указу президента №627/2024.

Так, у документі зазначено, що до персонального складу РНБО уведено міністра закордонних справ Андрія Сибігу, міністра з питань стратегічних галузей промисловості  Германа Сметаніна, віце-премʼєр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, міністра юстиції Ольгу Стефанішину.

Також Зеленський вивів зі складу РНБО стратегічного радника президента Олександра Камишіна, який раніше очолював міністерство із питань стратегічних галузей промисловості та колишнього міністра закордонних справ Дмитра Кулебу.

Варто зауважити, що відповідний указ набирає своєї чинності з дня оприлюднення.

Указ президента про оновлення складу РНБО

Скирншот: указ Володимира Зеленського про зміни складу РНБО. Джерело: Офіс президента

Зазначимо, що 5 вересня відбулося велике перезавантаження українського уряду. Верховна Рада підтримала призначення очільників дев'ятьох міністерств. Детальніше про це — у нашому матеріалі.

Нагадаємо, 4 вересня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія анонсував створення нової інституції в уряді. Його робоча назва — Міністерство повернення українців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.09.2024 12:53