Олександр Литвиненко. Фото: armyinform.com.ua

"Можна розмовляти лише з позиції сили": у РНБО зробили заяву щодо переговорів з Росією

На сьогодні країна-агресорка Росія не готова сідати за стіл переговорів щодо закінчення війни з Україною. Наразі з РФ можливо говорити лише "з позиції сили".

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко в інтерв'ю французькому виданню Le Monde.

"Росія не готова до предметних переговорів. Проблема полягає в тому, щоб змусити Путіна сісти за стіл переговорів. Росіяни мають стратегічну культуру, відмінну від західної. Дискутувати з ними можна лише з позиції сили. Ось чому ви (міжнародні партнери, — ред.) повинні допомогти нам перемогти Росію, озброївшись. Інакше війна триватиме на інших територіях", — наголосив посадовець.

Литвиненко додав, що, попри не готовність держави-агресорки до діалогу, Україна все ж продовжує реалізовувати свою Формулу миру та готуватися до другого Глобального саміту. 

Крім того, секретар РНБО розповів, що було проведено очищення українських державних структур від російської агентури, щоб ворог не розкрив планів нашої держави щодо дій на фронті.

"Очищення відбулося. Це відповідальність СБУ. Це вимагало величезної роботи, тому що Росія працювала проти нас протягом тридцяти трьох років з моменту здобуття незалежності. Курська операція показала, що Україна може організовувати масштабні операції проти росіян. Якби хтось із їхніх агентів дізнався б про це, все було б інакше. Звісно, російська агентура все ще є, але її значно менше", — зауважив Литвиненко.

Нагадаємо, раніше кремлівський диктатор Володимир Путін 2 вересня заявив, що Росія нібито ніколи не відмовлялася від переговорів з Україною, але зараз, щоб сісти за стіл перемовин, потрібно "розібратися з бандитами" у Курській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.09.2024 15:15