Фото: Генштаб ЗСУ

Ворог нарощує темпи наступальних та штурмових дій: на яких напрямках росіяни атакують позиції ЗСУ

Ворог продовжує атакувати позиції Збройних сил України вздовж майже всієї лінії фронту. Загальна кількість наступальних і штурмових дій 26 червня зросла до 99. Найбільше рашисти атакують на Покровському напрямку та у Харківській області.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Від початку дня ворог нарощує темпи наступальних та штурмових дій, шукає шляхи аби вклинитися в нашу оборону та спробувати вибити українські підрозділи із зайнятих рубежів. Разом з тим, українські захисники дають гідну відсіч окупантам, нищать особовий склад і техніку", — інформують військові.

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку станом на вечір тривають дві ворожі атаки в районі Вовчанська. Ще сім ворожих штурмів на цьому відтинку успішно відбито. Тут загарбники втратили 124 особи вбитими та пораненими. Знищено три артсистеми, чотири автомобілі та одиницю спеціальної техніки.

На Куп’янському напрямку ЗСУ від початку доби відбивали сім штурмових дій окупаційних військ біля Синьківки, Берестового, Стельмахівки та Степової Новоселівки. Біля останньої на даний час триває боєзіткнення.

На Лиманському напрямку ворог 11 разів намагався покращити своє тактичне положення, але його спроби не мали успіху. Наразі рашисти продовжують дві атаки в районах Невського і Макіївки. Ситуація тут контрольована. Агресор вдарив чотирма КАБами по території Серебрянського лісу.

На Сіверському напрямку окупаційна армія продовжує проявляти активність в районах Білогорівки, Спірного і Роздолівки. Чотири атаки російських загарбників відбито, ще п’ять бойових зіткнень продовжуються.

На Торецькому напрямку кількість ворожих штурмів збільшилась до семи. Основні зусилля росіяни прикладають, атакуючи у бік міста Торецьк.

На Покровському напрямку загарбники також не зменшують темпів наступу. Від початку доби ворог 34 рази атакував оборонні рубежі ЗСУ. Успіху не мали 23 штурми агресора, ще 11 атак тривають.

На Курахівському напрямку станом на вечір 26 червня продовжуються бої. Від початку дня ворог атакує, зокрема, поблизу Красногорівки, Георгіївки та Парасковіївки. Загальна кількість атак тут зросла до семи. 

На Придніпровському напрямку п’ять штурмових дій ворога успіху не мали. Втрат позицій не допущено.

На інших напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала.

Втрати РФ

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 26.06.24 орієнтовно склали:

  • особового складу — 538 060 (+1220) осіб ліквідовано;
  • танків — 8039 (+4);
  • бойових броньованих машин — 15 450 (+19);
  • артилерійських систем — 14 321 (+40);
  • РСЗВ — 1108;
  • засоби ППО — 863;
  • літаків — 359;
  • гелікоптерів — 326;
  • БпЛА оперативно-тактичного рівня — 11 435 (+22);
  • крилатих ракет — 2324;
  • кораблів/катерів — 28;
  • підводних човнів — 1;
  • автомобільної техніки та автоцистерн — 19 407 (+45);
  • спеціальної техніки — 2409 (+6).

Нагадаємо, раніше британська розвідка повідомляла, що останні удари українських сил по військових цілях у Криму, а також по аеродромах на території Російської Федерації знову виявилися успішними. Вони завдали збитків рашистам і суттєво сплутали їм карти. Серія скоординованих українських атак на цілі в Криму призвела до знищення критично важливих елементів російських зенітно-ракетних комплексів класу "земля-повітря" С-300 і С-400.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.06.2024 20:59