Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Українські удари по Криму й аеродромах у Росії: британська розвідка оцінила наслідки цих атак

Останні удари українських сил по військових цілях у Криму, а також по аеродромах на території Російської Федерації знову виявилися успішними. Вони завдали збитків рашистам і суттєво сплутали їм карти.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Британські розвідники зазначили, що протягом червня 2024 року російські військово-повітряні підтримували тиск на лінію фронту в Україні за допомогою тактичної авіації, тоді як безпілотники-камікадзе продовжували завдавати ударів по глибинних об'єктах інфраструктури та військових цілях, пов'язаних з обороною.

Однак у період із 12 по 18 червня російська авіація дальньої дії перемикнула увагу своїх ударів крилатими ракетами на українські військово-повітряні бази, що майже напевно викликало розчарування успіхами українських авіаударів, а також, імовірно, підкреслює занепокоєння Росії щодо майбутнього використання літаків F-16.

Серія скоординованих українських атак на цілі в Криму призвела до знищення критично важливих елементів російських зенітно-ракетних комплексів класу "земля-повітря" С-300 і С-400.

Хоча цілком ймовірно, що Росія може швидко замінити системи, подальше виснаження, ймовірно, змусить Росію залучати обладнання з інших регіонів, як вона це робила раніше, якщо вона хоче зберегти щільність покриття своєї системи ППО. Або ж Росія може бути змушена змиритися зі зменшенням своїх можливостей, піддаючи свої сили в Криму підвищеному ризику.

Подальші успішні українські атаки на російські аеродроми, з яких проводяться ударні операції, такі як Моздок, Ахтубінськ і нещодавно Морозовськ, дуже ймовірно, змусять Росію продовжувати політику розосередження авіації далі від лінії фронту.

"Це майже напевно призведе до збільшення втоми літаків і екіпажів, оскільки збільшиться час вильотів. Не виключено, що втрата винищувача-бомбардувальника Су-34 в Північній Осетії на півдні Росії 12 червня пов'язана саме з цим", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що супутник Planet Labs зафіксував результат ракетного удару Збройних сил України по російському військовому об’єкту в ніч на 10 червня. На знімках видно наслідки масштабної пожежі біля залізниці в Джанкої в окупованому Криму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.06.2024 11:59