Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

ЗСУ знищили військовий обʼєкт під Джанкоєм у Криму: супутникові знімки

Супутник Planet Labs зафіксував результат ракетного удару Збройних сил України по російському військовому об’єкту в ніч на 10 червня. На знімках видно наслідки масштабної пожежі біля залізниці в Джанкої в окупованому Криму.

Про це повідомили журналісти "Схем". Медійники послалися на інформацію Генштабу ЗСУ про те, що вранці 10 червня українські військові уразили російський зенітний ракетний дивізіон С-400 у Джанкої.

"Жодну з наших випущених ракет не перехопила "високоефективна" протиповітряною обороною противника", — зазначали українські військові.

Журналісти визнали, що якість супутникових знімків не дає можливості точно встановити тип ураженої техніки. Проте видно, що об’єкт з’явився тут у травні 2024 року, а згодом неподалік також побудували й фортифікаційні споруди.

На думку військового експерта Анатолія Храпчинського, тут могла розташовуватись російська радіолокаційна система "Подльот", яка зокрема використовується у комплексі разом з С-300 та С-400. Своєю чергою, військовий експерт Михайло Жирохов вважає, що радіолокаційну станцію в цьому місці розгортати не було сенсу, а, отже, це міг бути інший об’єкт військового призначення.

Згідно з повідомленнями Генштабу, ЗСУ також завдали ударів по двох зенітних ракетних дивізіонах С-300, розташованих біля Чорноморського та Євпаторії в окупованому Криму.

В міністерстві оборони Росії ракетний удар Збройних сил України та його наслідки не коментували.

Нагадаємо, що, за інформацією Генштабу ЗСУ, відбулася подальша детонація боєкомплектів у всіх трьох районах стартових позицій зенітних ракетних дивізіонів. Завдяки вдалій бойовій роботі Сил оборони, ППО російських загарбників в українському Криму зазнала суттєвих втрат.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.06.2024 17:58