Фото: "Вікіпедія"

Українські військові уразили російські зенітні ракетні комплекси С-400 та С-300 у Криму

Вночі 10 червня Сили оборони України уразили російські зенітні ракетні комплекси С-300 та С-400 у тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Сьогодні вночі Сили оборони України завдали успішних ударів по одному зенітному ракетному дивізіону С-400 окупантів в районі Джанкоя, а також двох ворожих зенітних ракетних дивізіонах С-300 біля Чорноморського та Євпаторії", — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що жодна з українських випущених ракет не була перехоплена "високоефективною" протиповітряною обороною противника. натомість одразу після ударів Сил оборони по ЗРК окупанти негайно вимкнули радари комплексів С-300/С-400.

"Окрім цього, відмічена подальша детонація боєкомплектів у всіх трьох районах стартових позицій зенітних ракетних дивізіонів РФ. Завдяки вдалій бойовій роботі Сил оборони, ППО російських загарбників в українському Криму зазнала суттєвих втрат", — зазначили у Генштабі.

Знищення російських цілей у Криму

6 травня спецпідрозділ Головного управління розвідки Міністерства оборони України Group 13 в окупованому Криму 6 травня потопив російський швидкісний катер "Мангуст" разом з боєкомплектом та озброєнням. Орієнтовна вартість катера становить близько трьох мільйонів доларів.

Вранці 13 травня в окупованому Криму було атаковано російську базу протиповітряної оборони на горі Ай-Петрі. Внаслідок обстрілу ліквідовано командира військової частини.

Вночі 15 травня під час атаки на військовий аеродром "Бельбек" у Криму було знищено ЗРК С-400, два літаки МіГ-31 і склад паливно-мастильних матеріалів. Також повідомлялося про втрати серед особового складу. 

19 травня в окупованому Севастополі ракети українських сил влучили в російський корвет "Циклон".

Внаслідок атаки в ніч проти 30 травня в окупованому Криму ГУР знищило два катери КС-701 "Тунєц" та уразили ще два судна такого ж типу. Вказані засоби окупанти використовували для логістики та патрулювання акваторії поблизу тимчасово окупованого півострова.

Також вночі 30 травня дрони Служби безпеки України завдали удару по комплексу дальнього радіолокаційного виявлення "Небо-СВУ". Вартість такої РЛС оцінюють у 100 мільйонів доларів.

31 травня завдяки спільній операції Військово-морських сил та української армії було завдано удару по поромній переправі та нафтовому терміналу в порту "Кавказ", розташованому на російській стороні Керченської протоки, що відокремлює Крим від Росії.

6 червня українські розвідники повідомили про знищення біля берегів Криму російського рейдового буксира проекту 498 "Сатурн". Морські дрони атакували буксир після проходження лінії загороджень.

Нагадаємо, за даними PoliticoУкраїна все більше ускладнює утримання Росією незаконно анексованого Криму завдяки кампанії, що продовжується, націленою на протиповітряну оборону, залізничне і водне сполучення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.06.2024 13:20