Фото: Генштаб ЗСУ

"Ворог продовжує йти вперед": військовий розповів про ситуацію в Мар'їнці та Авдіївці

Російські загарбники не полишають взяти під свій контроль Авдіївку та Мар'їнку, що на Донеччині. На Таврійському напрямку 90% боїв точаться у районі цих двох міст, активно використовується артилерія.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

"Ворог продовжує йти вперед. Майже вся активність його зосереджена на Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Понад 90% боєзіткнень минулої доби відбулося саме там", — наголосив військовий.

Речник Сил оборони Таврійського напрямку зауважив, що протягом 8 грудня окупанти не завдали авіаударів, також зменшилася кількість застосування дронів-камікадзе. Але на тлі цього побільшало ударів артилерією, де є можливість росіяни застосовують броньовану техніку.

"Б'є (ворог, — ред.) по дорогах і по населених пунктах, намагається ускладнити нашу логістику", — додав Штупун.

За словами речника, біля Авдіївки та Мар'їнки за добу було відбито десятки ворожих атак. Штупун пояснив, що перед наступами противник намагається вибити українських захисників з позицій артилерією, а потім кидає піхоту із застосуванням бронетехніки, якщо є така можливість.

Ситуація на фронті від Генштабу

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат. Сили оборони успішно відбили 35 атак противника в районах східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, Тоненького, Первомайського Донецької області. 

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де наші захисники відбили 24 атаки.

Нагадаємо, раніше The Wall Street Journal повідомляв, що Україна змушена перейти до оборони на тлі просування армії країни-агресорки. Відтак, наступний український контрнаступ може відбутися тільки навесні 2025 року. Крім того, наголошується, що в перші тижні російського вторгнення лунали попередження, що війна буде тривалою, але неймовірний успіх ЗСУ восени 2022 року подарував марну надію на швидку перемогу. 

Додамо, командувач Центру військової розвідки Естонії Антс Ківісельг заявив, що війська країни-агресорки почали перегрупування своїх сил на фронті. Окупанти можуть почати ще більш інтенсивні наступи на позиції Збройних сил України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.12.2023 12:42