Фото: armyinform.com.ua

Ворог стягує резерви до Бахмута, — Міноборони

На всіх ділянках фронту ситуація залишається напруженою. На Бахмутському напрямку в Донецькій області росіяни стягують резерви й намагаються утримати займані позиції. 

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, наші оборонці ведуть активні бойові дії на декількох ділянках Бахмутського напрямку. Рашисти роблять спроби атакувати позиції ЗСУ, але їм це не вдається.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. На всіх напрямках ворог завдає авіаційних ударів та здійснює артилерійські й мінометні обстріли. 

"Втім, ворогу не вдається досягти своїх цілей. Наші оборонці відбивають атаки", — написала Маляр.

Посадовиця додала, що на Запорізькому напрямку противник веде оборонні дії. Тривають позиційні бої.

Нагадаємо, за минулу добу, 8 червня, бійці Збройних сил України ліквідували 1010 окупантів. Крім того, наші воїни знищили чотири системи ППО та десяток танків. 

Президент Володимир Зеленський запевнив, що українські захисники Бахмута Донецької області мали найкраще озброєння, хоча на початку оборони міста у Збройних силах ще не було потужної зброї. Під час боїв за Бахмут Росія втратила 81 тисячу окупантів лише зі складу ПВК "Вагнера". Проте й Україна зазнала втрат.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.06.2023 14:19