Фото: armyinform.com.ua

Ворожі ДРГ шукають "слабкі місця" в українській обороні: у ЗСУ назвали область, яка під загрозою

З початку поточного року у Сумській області посилилася активність російських диверсійно-розвідувальних груп. Останню спробу проникнення окупантів на українську територію було відбито.

Про це повідомив речник Оперативного командування "Північ" Вадим Мисник в ефірі національного телемарафону.

"Ми знаємо, що такі підрозділи є на боці Росії — вони шукають "слабкі місця" в нашій обороні. Ми навпаки додаємо всіх заходів проти їхньої диверсійної роботи. Йде бойова робота, ми не допускаємо їхнього проникнення на нашу територію", — запевнив він.

Мисник наголосив, що українські захисники відбили останні спроби проникнення ворожих ДРГ на територію України, а також завдали ворогу суттєвих втрат.

Військові ущільнюють фортифікації трьох ліній оборони на Сумщині

Раніше Мисник повідомляв, що українські захисники ущільнюють укріплення першої, другої та третьої ліній оборони у Сумській області. За останній тиждень у цьому регіоні значно збільшилась кількість обстрілів Росією.

"Сили оборони на Сумщині виконують бойові завдання з утримання державного кордону та недопущення російських ДРГ (диверсійно-розвідувальних груп, — ред.) та військових з боку Російської Федерації. Зараз Сили оборони в регіоні ущільнюють укріплення першої, другої та третьої ліній", — зазначав Мисник.

Він додавав, що захисники розглядають різні варіанти розвитку подій у Сумській області, а також готуються до них. Водночас, за його словами, "на цю мить великого угруповання ворога для масштабного вторгнення на Сумщину не спостерігаємо".

Нагадаємо, що 13 березня із селища Велика Писарівка, яке ворог найбільше обстрілює, розпочали евакуацію цивільних громадян. Мешканці громади через безперервні обстріли залишилися без електро- та газопостачання. До сіл, що розташовані на самому кордоні, евакуаційним групам дістатися неможливо.

18 березня у поліції повідомили, що проводять евакуацію мешканців Охтирського району Сумської області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.03.2024 02:13