Фото: Pixabay

ВПО мають право стати в чергу на житло у Києві: що потрібно знати

Внутрішньо переміщені особи, які приїхали до Києва з регіонів, де ведуться активні бойові дії, сім'ї загиблих учасників бойових дій з таким статусом мають право стати до міської квартирної черги.

Про це повідомила заступниця голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень, уповноважена з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків Марина Хонда в ефірі "Київ24".

"Коли ВПО приїздить до Києва, ми її сприймаємо як киянина. Це не лише про картку киянина, чи про можливість виплат, які є для киян, але це й про можливість так само стати на квартирну чергу. Наприклад, діти-сироти мають право на житло від держави", — каже Хонда.

За її словами, цього року до міської черги на житло в Києві додалося 85 дітей-сиріт ВПО. Державою вже передбачено подальше фінансування на суму 150 мільйонів гривень для придбання 55 квартир для цих дітей. Однак таких рішень недостатньо для розв'язання проблеми з житлом на міському та всеукраїнському рівні. 

"До міської квартирної черги у Києві можуть стати учасники бойових дій, які є ВПО, сім'ї загиблих учасників бойових дій з таким статусом. Цей статус дає можливість автоматично потрапляти в чергу на отримання не тимчасового житла, а на отримання житла з правом власності на нього", — зазначає Марина Хонда.

За її словами, наразі є необхідність у зміні законодавства, яке мого б врегулювати визначення допомоги та деталей у наданні статусу ВПО.

Нагадаємо, на початку квітня Кабінет міністрів заборонив виселяти вразливі категорії переселенців. Ці зміни спрямовані для посилення гарантій правового та соціального захисту внутрішньо переміщених осіб. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.04.2024 05:18