Фото: СБУ

Встановив приховані камери для стеження за ЗСУ: у Запоріжжі затримали російського агента

У Запоріжжі затримали агента російської Федеральної служби безпеки. Він встановив приховані вебкамери на дорогах міста для того,  щоб шпигувати за колонами Збройних сил України.

Про це повідомив прес-центр Служби безпеки України.

Зазначається, що затриманий збирав розвіддані про маршрути руху та кількість техніки і військових Сил оборони, які відправлялися на передову. Для відслідковування колон ЗСУ він встановив уздовж основних автошляхів регіону власні приховані вебкамери.

"Одним із перших завдань цього зрадника був збір відомостей про місцеве обласне управління СБУ. Таким чином він потрапив у поле зору внутрішньої безпеки та контррозвідки української спецслужби, які почали документувати протиправну діяльність російського агента", — йдеться у повідомленні.

Проте співробітники Служби безпеки своєчасно виявили та деактивували приховані відеопристрої. Таким чином СБУ запобігла передачі розвідданих агресору.

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Варто додати, що у зоні особливої уваги РФ були колони важкої бронетехніки та артилерії ЗСУ, які залучені до контрнаступальних операцій на південному фронті. Агент встановив вебкамери у локаціях, на які йому вказав "куратор" з ФСБ.

"Після встановлення вебкамер вони мали здійснювати безперервну онлайн-трансляцію автомобільного трафіку з наданням віддаленого доступу кадровим співробітникам ФСБ", — зазначили в прес-центрі.

За виконання ворожого завдання російська спецслужба переправила на банківську картку свого агента грошову винагороду у розмірі 30 тисяч гривень. СБУ поетапно задокументувала злочинні дії зловмисника та затримала агента під час технічної перевірки однієї з ворожих вебкамер.

За даними слідства, поплічником агресора виявився місцевий житель. Наприкінці вересня 2023 року він дистанційно вийшов на адміністратора російського Телеграм-каналу і запропонував йому свою допомогу у війні проти України.

Відомо, що на підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, 18 жовтня контррозвідка Служби безпеки України провела на Дніпропетровщині багатоходову спецоперацію, у результаті якої затримано ще одного агента головного управління генштабу Росії. Він збирав розвідувальні дані про переміщення Сил оборони у напрямках східного та південного фронтів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.10.2023 16:57