Фото: Instagram Бреда Пітта

Вважали, що спілкуються з Бредом Піттом: у Іспанії шахраї ошукали двох жінок на понад 300 тисяч євро

У Іспанії поліція затримала п'ятьох шахраїв, які видавали себе за Бреда Пітта та ошукали двох жінок на 325 тисяч євро. Поліції вдалося повернути жертвам афери лише 85 тисяч євро.

Як повідомляє The Guardian, посилаючись на дані поліції, підозрювані зв'язалися з жінками на інтернет-сторінці для шанувальників актора і змусили їх повірити, що "вони мали з ним сентиментальні стосунки".

Так, представляючись відомим актором, шахраї заохочували жінок інвестувати в різні проекти, яких не існувало. У поліції наголосили, що одна жінка була ошукана на 175 000 євро, а інша втратила 150 000 євро.

"Злочинці, щоб ошукати своїх жертв, вивчили їхні соціальні мережі та склали їх психологічний профіль, таким чином виявивши, що обидві жінки були двома вразливими людьми, позбавленими прихильності та в стані депресії", — наголосили правоохоронці.

Вони також використовували платформи обміну миттєвими повідомленнями, щоб спілкуватись з обома жінками, поки не дійшли до моменту, коли жертви вважали, що спілкуються через WhatsApp із самим Бредом Піттом, який обіцяв їм романтичні стосунки та спільне майбутнє.

Правоохоронцям вдалося встановити місце знаходження та заарештувати п'ятьох осіб у південному регіоні Андалусії, включаючи підозрюваних лідерів злочинної групи. Так, у ході слідчих дій правоохоронці провели обшуки в п’яти будинках, вилучивши кілька мобільних телефонів, банківські картки, два комп’ютери та щоденник, у якому були записані фрази, які використовували шахраї, щоб обдурити своїх жертв. Втім, офіцерам вдалося повернути лише 85 000 євро, викрадених у двох жінок.

Нагадаємо, раніше син Анджеліни Джолі й Бреда Пітта Пакс Джолі-Пітт вперше з'явився на публіці після ​​аварії на електровелосипеді у липні. Його побачили разом з актрисою в Лос-Анджелесі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 24.09.2024 13:17