Фото: Офіс президента

Зеленський про втрати України серед мирного населення: Я не можу сказати цифри

Президент Володимир Зеленський заявив, що на сьогодні точна кількість жертв внаслідок повномасштабного вторгнення Росії в Україну серед цивільного населення, невідома.

Про це гарант повідомив в інтерв'ю El Mundo.

"Я не можу говорити про конкретні цифри. Ви повинні розуміти, що я узагальнюю свою відповідь. Я не можу сказати, скільки ми втратили героїв і скільки маємо поранених. Щодо мирного населення ми не можемо брехати, тому що ми не знаємо людей, які загинули на окупованих Росією територіях",  сказав він.

За словами очільника держави, Україна не може довіряти даним про втрати, які наводить ворог. Особливо, якщо це стосується окупованих територій.

"Скрізь, де є Росія, ми сліпі. Але ми вже бачили, що вони зробили, наприклад, коли ми звільняли Київ, Бучу, Ірпінь, Бородянку... Досі, до сьогодні, ми продовжуємо знаходити могили та могили, а також закатованих людей у ​​підвалах. Я не можу сказати цифри", — наголосив президент.

Однак, Зеленський наголосив, що країна-агресорка зазнає набагато більших втрат серед військових, ніж наша країна.

Нагадаємо, раніше Зеленський повідомив, що втрати найманців ПВК "Вагнера" з початку повномасштабного вторгнення Росії склали понад 100 тисяч  21 тисячу терористів ліквідували наші військові, а ще 80 тисяч — було поранено. 

Додамо, заступниця очільника місії США при ОБСЄ Кортні Острієн на початку червня повідомляла, що російські окупанти за останні шість місяців війни з Україною втратили 100 тисяч солдатів. Вона наголошувала, що Російська Федерація зараз перебуває у значно гіршому становищі у порівнянні із ситуацією, яка була до 24 лютого 2022 року. Це стосується військового, геополітичного та економічного стану.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.07.2023 10:36