Фото: Pinterest

Як наносити парфуми, щоб вони трималися довше: ТОП-5 корисних порад

Правильно підібраний аромат — це невидимий аксесуар, який дозволяє підкреслити свій стиль, розставити в ньому потрібні акценти, а також покращити настрій. Найголовніше — знати, як користуватися парфумами, щоб аромат лягав рівномірно, а спокусливий шлейф ще довго не давав забути про його власницю.

Експерти команди Smell stories поділилися секретами, як правильно наносити парфуми, щоб їхній аромат тримався увесь день.

Порада №1: чисте тіло

Перше і найголовніше правило — використовувати парфуми тільки на чисту шкіру. Так, аромат розкриється у всій його красі та триматиметься протягом усього дня. Краще наносити їх, коли шкіра ще тепла, а пори відкриті. Також обов'язково потрібно висушити тіло перед використанням парфумів, інакше вони не триматимуться.

Порада №2: використовуйте лосьйон для тіла

Коли парфуми потраплять на суху шкіру, вони швидко випаровуються. Перед їхнім нанесенням переконайтеся, що тіло зволожене. Найкраще користуватися лосьйоном без запаху, щоб парфуми могли надійно зафіксуватися на шкірі. Як варіант — можна скористатися зволожувальним кремом або вазеліном.

Порада №3: наносьте парфуми на пульсові точки

На тілі є місця, які зберігають аромат довше за інші. Найкраще для нанесення парфумів обрати пульсові точки: вони теплі та вологі, оскільки вени знаходяться найближче до шкіри в цих місцях.

Якщо ваша мета — відчути запах парфумів самостійно, їх потрібно нанести на найближчі до носа точки: шия, підборіддя та ключиці.  Проте, якщо ви хочете приємно пахнути для оточення, нанесіть його на груди, лопатки, і над вухом. Якщо ви любите залишати за собою ароматний "шлейф", то найкраще нанести парфуми на задню частину шиї та внутрішню сторону коліна.

Фото: Pinterest

Фото: Pinterest

Порада №4: нанесіть парфуми на волосся

Якщо нанести парфуми на волосся, то аромат триматиметься набагато довше, ніж на шкірі. Проте більшість цих косметичних засобів містять спирт, який може зневоднити та пошкодити волосся, тому краще бути обережним. Для нанесення на волосся ідеально підійдуть парфумерні олії та парфуми на водній основі, але якщо ви хочете використовувати звичайні парфуми, найкращий спосіб — нанести їх на щітку та обережно розчесати волосся.

Порада №5: регулярно міняйте парфуми

Як і всі наші органи чуття, нюх має пам'ять. Тому, коли ми звикаємо до певного парфуму, мозок автоматично "вимикає" його. Таким чином, зміна аромату активізує нюх, і запах відчувається краще, ніж коли використовуються одні й ті ж парфуми кожен день.

Фото: rvpapers.com

Фото: rvpapers.com

Варто зазначити, що навіть якщо користуватися усіма цими порадами, не варто очікувати, що кожен парфум, навіть найякісніший, протримається цілий день. Наприклад, свіжі парфуми, з цитрусовими або зеленими нотками, ймовірно, протримаються близько шести годин. Тому потрібно носити з собою парфуми, щоб нанести їх протягом дня.

Нагадаємо, у 2024 році у моді пануватиме цікаве поєднання кольорів. Відомий український модельєр Андре Тан виділив шість кольорових пар, які будуть популярні в одязі цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 25.01.2024 21:30