Юрій Ігнат. Джерело: Командування Повітряних сил

Як окупанти планують маршрути "шахедів" під час нічних атак: пояснення Ігната

Масована атака російських дронів-камікадзе по Україні минулої ночі була загалом типовою та не відрізнялася особливо від попередніх. Водночас українські мобільні вогневі групи показують дедалі кращий результат.

Про це розповів речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Атака планується заздалегідь, зрозуміло, що вони використовують різні маршрути. Точки входу в повітряний простір України — з окупованих територій чи з російської території з півночі — це Курська та Брянська області. Вони, зрештою, однакові, фактично нічого не змінюють, входячи цього разу з південно-східного напрямку, це мис Чауда окупованого Криму, є ще напрямок Приморсько-Ахтарськ. Заходять на окуповану частину Запорізької області та звідти розлітаються по різних маршрутах", — пояснив він.

Речник Повітряних сил також додав, що й сам маршрут сильно не змінюється, "буквально може бути 10-15 кілометрів ліворуч-праворуч від попереднього".

"Здавалося б, не так багато, але для мобільної вогневої групи це занадто велика територія, щоби зреагувати та відстрілятися, тому що радіус великокаліберних кулеметів і переносних зенітних ракетних комплексів обмежений", — зазначив він.

За його словами, цієї ночі відбулася типова атака за кількістю БпЛА — 18 запущено, 15 збито.

"В основному це все пішло на Одещину, плюс на Хмельниччину. Працювала протиповітряна оборона, мобільні вогневі групи, які показують дедалі кращий результат", — розповів Ігнат.

Речник Повітряних сил зазначив, що Одеська область, припортова інфраструктура, українське зерно знову турбують окупантів. За його словами, завдаються удари після певної паузи, "мабуть, понад місяць туди не прилітало".

Нагадаємо, що в ніч на 7 грудня окупанти атакували Україну безпілотниками типу Shahed. Військові Російської Федерації запустили дрони з мису Чауда у Криму. Всього зафіксували пуски 18 ударних БпЛА. Основні напрямки удару — Хмельниччина та Одещина. Повітряні сили знищено 15 безпілотників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.12.2023 14:52