Фото: росЗМІ

Як Росія намагається поповнити "гарматне м'ясо" на фронті: у ISW назвали методи агресорки

У Росії продовжують переслідувати мігрантів, які нещодавно отримали громадянство країни-агресорки, з метою вручення їм повісток та відправки на фронт. Затримання чоловіків, зокрема, зафіксували у Красноярському краї й Нижегородській області.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни, посилаючись на низку джерел.

Аналітики вказують, що у Красноярському краї вже провели затримання 21 мігранта — усі вони мають російський паспорт, однак не перебувають на обліку у військкоматах. Вісімнадцятьом із затриманих вручили повістки.

Також відбувається полювання на мігрантів у Нижегородській області Росії. У період з 21 по 31 серпня російські силовики проводили рейди у торгових точках регіону й видали повістки майже 50 мігрантам.

"Ці особи лише нещодавно отримали російське громадянство. Тим часом було депортовано 26 мігрантів", — вказують аналітики.

Раніше українські ЗМІ наприкінці серпня повідомляли, що у Росії за кілька тижнів можуть оголосити нову мобілізацію. Проект відповідного указу вже створений і диктатор Володимир Путін може підписати його наприкінці вересня. У документі, вказували журналісти, хочуть запропонувати тим військовозобов'язаним росіянам, які перебувають за кордоном, повернутися на територію своєї країни у семиденний період, після чого відслужити рік в армії.

Нагадаємо, що серед населення у тимчасово окупованому Криму зростає невдоволення примусовою мобілізацією до російського війська. Рашисти пропонують мобілізованим більше пільг, водночас це не мотивує громадян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.09.2023 05:10