Фото: Рixabay

З Білорусі до Польщі намагалися прорватися 175 нелегальних мігрантів

До Польщі із території Білорусі 23 серпня намагалися прорватися 175 нелегальних мігрантів. Вони поводилися агресивно: нападали на польські патрулі та жбурляли каміння в прикордонників.

Про це повідомляє портал Polskie Radio

"На польсько-білоруському кордоні неспокійно. За минулу добу 175 осіб намагалися незаконно його перетнути", — пише видання.

Представник Прикордонної служби Польщі Катажина Зданович повідомив, що каміння і петарди для нападу на польську сторону постачають іноземцям білоруські служби.

"Білоруські служби переслідують у цьому свою мету. Безперечно, йдеться і про своєрідну провокацію — займати польські патрулі в одному місці, щоб в іншому місці намагатися провести через кордон іншу групу", — заявила Зданович.

За інформацією Прикордонної служби, цього року кордон з боку Білорусі намагалися перетнути іноземці з майже 50 різних країн. Останнім часом серед них фіксують громадян Камеруну, Ефіопії та Ємену.

Нагадаємо, у березні нелегальні мігранти намагалися за допомогою різаків для дроту та драбини подолати огорожу на польсько-білоруському кордоні. У Польщі це оцінили як частину підготовки для нападу на сусідні країни.

На початку серпня прикордонники Латвії повідомляли, що білоруські колеги допомогли кільком нелегальним мігрантам перетнути кордон з країноюЗ'ясувалося, що білоруські прикордонники зробили дірку у паркані на адмінмежі, а потім залатали її, щоб мігранти не могли повернутися назад. Латвійські прикордонники назвали такий вчинок білорусів "провокацією. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.08.2023 02:25