Фото: росЗМІ

Як Росія просувається на фронті: роз'яснення британської розвідки

Війська країни-агресорки продовжують штурмувати позиції Збройних сил України на Донеччині. Ворог не полишає спроб просунутися у глиб та окупувати нові території.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

Як зауважили розвідники, наразі рашисти продовжують покладатися на дорогі піхотні атаки для поступового просування на фронті. Натомість основна увага російських операцій зосереджена в центральній частині Донецької області.

"Нещодавні російські наступальні дії наблизили місто Покровськ приблизно на 16 км до нинішньої лінії фронту. Покровськ є важливим логістичним центром, який підтримує українські операції в Донецькій області", — йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними британської розвідки, окупаційна армія має просування біля селища Нью-Йорк. До того ж це може загрожувати й Торецьку.

Ситуація на фронті

На Лиманському напрямку наші війська відбили 24 штурми окупантів в районах населених пунктів Макіївка, Терни та Невське.

На Сіверському напрямку Силами оборони відбито 13 атак поблизу Івано-Дар’ївки, Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки. Біля останньої ворог провів п’ять із зазначених вище атак.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили десять спроб противника прорвати нашу оборону в районах Часового Яру та Калинівки.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, противник здійснив дев’ять атак. Зусилля зосереджував у районах населених пунктів Північне, Нью-Йорк та Торецьк. Окрім того, штурмував поблизу Залізного. 

На Покровському напрямку наші захисники відбили 29 атак. Основні зусилля ворог зосереджував у районах Пантелеймонівки, Новоолександрівки, Воздвиженки, Іванівки, Желанного, Новоселівки Першої та Яснобродівки.

Нагадаємо, речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Дмитро Лиховій раніше заявив, що війська країни-агресорки атакують позиції Збройних сил України на Півдні лише невеликими підрозділами, адже у них бракує ресурсів на даному відтинку фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.08.2024 14:25