Фото ілюстративне. Джерело: ДТЕК

Як щоденні російські обстріли впливають на підготовку до зими: відповідь Міненерго

На теперішній момент енергосистема України залишається збалансованою. Але щоденні ворожі обстріли енергетичної інфраструктури призводять до пошкоджень, які ускладнюють її роботу.

Про це повідомила прес-служба Міненерго. Там наголосили, що підготовка до осінньо-зимового періоду відбувається в умовах значних пошкоджень генерувальних потужностей і мережевої енергетичної інфраструктури через масовані атаки.

"Закликаємо споживачів користуватись електроенергію ощадливо, особливо у вечірній період з 17:00 до 22:00", — наголосили в Міненерго.

Енергетики також розповіли, що за минулу добу через обстріли та бойові дії відбулися знеструмлення споживачів у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській і Хмельницькій областях.

Зокрема, у Хмельницькій області під час повітряної тривоги вимикалось обладнання на одній із підстанцій, що призвело до знеструмлення підстанцій, побутових і промислових споживачів. Під час огляду виявлено загоряння, пожежу ліквідовано. Живлення відновлено за резервною схемою.

На Дніпропетровщині внаслідок обстрілу території підстанції вимикалось обладнання, при цьому знеструмлювалися побутові споживачі та водоканал. Живлення відновлено.

У Донецькій області через бойові дії вимикалися повітряні лінії, знеструмлювались підстанція та побутові споживачі.

На Сумщині під час повітряної тривоги через дронову атаку знеструмлювались підстанції, побутові споживачі у двох регіонах, енергетичні об'єкти та місцева промисловість. Живлення відновлено.

"Минулої доби енергетики відновили живлення для 218 582 споживачів, знеструмлених унаслідок бойових дій і технологічних порушень. На ранок залишаються частково або повністю знеструмленими через бойові дії та технічні порушення 528 населених пунктів", — зазначили в Міненерго.

Енергетики підсумували, що на цю добу прогнозується імпорт із Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини та Молдови загальним обсягом 5000 МВт-год та потужністю 1220 МВт.

Нагадаємо, декілька днів тому прес-служба Міністерства фінансів України повідомляла, що оновлений меморандум Міжнародного валютного фонду за результатом пʼятого перегляду програми Extended Fund Facility не містить зобов'язань для України щодо підвищення тарифів на енергоносії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.10.2024 11:30