Фото: vechirniy.kyiv.ua

Як удари по Криму вплинуть на контрнаступ: роз'яснення генерала Тарнавського

Регулярні атаки по Кримському півострову позитивно відобразяться на контрнаступ Збройних сил України у майбутньому. Для успіху у війні важливо знищувати командні пункти ворога у глибокому тилу.

Таку заяву зробив командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександр Тарнавський, пише CNN.

"Успіх наступальних операцій полягає не тільки у знищенні противника перед собою, а й у знищенні місць зосередження техніки, особового складу і особливо у знищенні командних пунктів", — заявив генерал.

Тарнавський також наголосив, що дезорганізація російських сил шляхом знищення командних центрів на більш високому рівні призводить до безладу на полі бою.

"Знищений командир означає знищений командний зв'язок, а без нього немає узгоджених дій", — зауважив військовий.

Чому удари по Криму чутливі для ворога

Тарнавський уточнив, що Крим особливо важливий у цьому плані, оскільки там зосереджена велика кількість російської військової техніки.

"Ми знаємо, звідки вони завдають ударів, як по повітряних, так і по наземних засобах", — сказав він.

Тарнавський підкреслив, що удар по штабу Чорноморського флоту Росії допомагає Україні, а також дає Україні надію на майбутнє.

"Тобто у нас є можливість бити їх не тільки перед собою, а й у тилу. А коли ти розумієш, що в тилу ворог почувається гаряче, це піднімає бойовий дух наших солдатів", — додав він.

Удар по штабу РФ у Севастополі

У п’ятницю, 22 вересня, в тимчасово окупованому Севастополі вдруге за добу пролунали потужні вибухи. Місцеві мешканці бачили ракети, які пролітали над містом. "Російський губернатор Севастополя" Михайло Развожаєв визнав влучання українських сил по штабу Чорноморського флоту РФ. За його словами, біля театру Луначарського впав уламок.

Згодом з'явилось повідомлення, що два вибухи за добу в Севастополі спричинили паніку. До того ж "влада" закликає людей не їздити в центр міста та взагалі не виходити з домівок.

Раніше речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, відмовившись детально коментувати ці речі, наголосив, що в Криму вже доволі неспокійно для окупантів, особливо впродовж останнього тижня. Усі сили оборони та служби, які працюють спільно, роблять усе для того, щоб окупанти вибиралися з Криму.

Згодом командувач Повітряних сил Микола Олещук відреагував на обстріл анексованого півострова, наголосивши, що українські військові виконують свої обіцянки. Він також висміяв роботу російської протиповітряної оборони.

Своєю чергою окупаційна "влада" заявляє, що "можлива ще одна атака", тому закликає людей не виходити з будівель. У випадку звуків сирени севастопольцям порадили ховатися в укриттях.

Нагадаємо, що Міністерство оборони Росії повідомило, що є один загиблий військовий після удару по штабу Чорноморського флоту в окупованому Севастополі. Однак дуже швидко змінило "версію", назвавши його зниклим безвісти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.09.2023 22:37