Вибухи в Криму. Фото: росЗМІ

Як Україна готується до звільнення Криму: пояснення експертів

Крим — це Україна, тому Збройні сили готуються його визволяти військовим шляхом. На тимчасово окупованому півострові вже почастішали випадки атак на російські військові об’єкти.

Про це інформує Центр стратегічних комунікацій.

Експерти наголошують, що території РФ Україна не атакує. Водночас дальність засобів вогневого ураження ЗСУ вже дозволяє працювати на всю глибину окупованого півострова.

"Удари завдаються винятково по військових об’єктах окупантів у Криму. Ворожа система ППО не справляється з їхнім прикриттям. Масштабне фортифікаційне будівництво росіян у степах і на пляжах Криму — це прояви страху, войовничої істерії та корумпованості окупантів", — пояснюють у ЦСК.

Вказується, що предметом майбутніх українсько-російських переговорів щодо Криму може бути винятково порядок мирної передачі півострова під контроль України.

Нагадаємо, днями постійна представниця президента у Криму Таміла Ташева заявила, щопівострів буде звільнено в короткий термін військовим шляхом. Водночас українська влада не виключає і деокупацію півострова шляхом переговорів.

Своєю чергою генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, коментуючи можливість силового повернення Україною Криму, вказав, що війна, яку розв'язала Росія, повинна закінчитись за столом переговорів. Там Україна повинна сама ухвалити рішення про прийнятні для неї умови.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.04.2023 00:31