Артем Довбик. Джерело: "Жирона"

Як український футболіст Довбик потрапив в еліту європейського футболу: рейтинг

Колишній нападник "Дніпра-1" Артем Довбик, перейшовши у скромну "Жирону" з Іспанії, стрімко ввірвався до когорти найпомітніших футболістів цього сезону. Його вже визнавали найкращим гравцем місяця іспанського чемпіонату, до того ж українець перебуває на лідерських позиціях у його перегонах бомбардирів.

Видання "Трибуна" врахувала весь доробок гравців топ-7 ліг європейських країн і визначила, що Артем Довбик перебуває в ньому на лідерських позиціях.

Наш футболіст перебуває максимально близько до абсолютного лідерства та вражає своїми показниками.

Зокрема, він здійснив 19 результативних дій в іспанському чемпіонату (це лідерський показник), забив 14 голів, зробив хет-трик (три голи в одному матчі) проти "Севільї". До того ж "Жирона" взагалі демонструє сенсаційні результати, а Довбик лише допомагає в цьому, — цього цілком достатньо для того, аби опинитися у топ-5.

Особливо варто врахувати нинішню форму українського футболіста — він забив сім голів і зробив дві гольові передачі, розпочинаючи з 10 грудня минулого року.

Джерело: "Трибуна"

Джерело: "Трибуна"

Інфографіка: "Трибуна"

Журналісти поставили Артема Довбика на п’яте місце в рейтингу найкращих футболістів європейських чемпіонатів прямо зараз. Вище від нього розташували мексиканця Сантьяго Хіменеса (четверте місце) з нідерландського "Феєнорда", який забив теж 19 голів і зроби чотири результативні передачі в чемпіонаті Нідерландів.

На третьому місці — зірковий француз Кіліан Мбаппе із "ПСЖ", на другому — аргентинець Лаутаро Мартінес з міланського "Інтера" (Італія). А лідером у цьому рейтингу є англієць Гаррі Кейн із мюнхенської "Баварії", мабуть, найкращий форвард світу станом на зараз.

Нагадаємо, що 21 січня український нападник "Жирони" Артем Довбик забив три швидкі голи у ворота "Севільї" в рамках 21-го туру чемпіонату Іспанії, чим допоміг своїй команді здобути загальну перемогу в цьому матчі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 28.01.2024 15:16