Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Як змінилась мобілізація після набуття чинності закону: заява Зеленського

Мобілізаційні заходи в Україні збільшились після того, як 18 травня набув чинності відповідний закон. Паралельно проходить цифровізація цього процесу.

Таку заяву 31 травня зробив президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції, присвяченій третьому саміту Україна — Північна Європа.

Глава держави підкреслив, що реєстрація чоловіків мобілізаційного віку є обов'язковою. На цю мить проходить цифровізація цього процесу, що виключить багато різних реєстрів.

"Мобілізація, як йшла, так і йде. Правда, після цього закону, вона збільшилася", — наголосив Зеленський.

Президент також наголосив, що оновлення даних не означає, що людина обов'язково опиниться на фронті.

Як відомо, від початку повномасштабної війни в Україні відбувається мобілізація військовозобов'язаних до Сил оборони України. При цьому низка норм законодавства називали недосконалими, тому парламент ухвалив закон, який дозволив би розв’язати цю проблему.

Раніше Кабінет міністрів України вніс зміни в Порядок бронювання військовозобов’язаних. Це стосується списків людей, які підлягають мобілізації.

Нагадаємо, наприкінці квітня Лазуткін розповідав, що в центрах рекрутингу до української армії, які розпочали свою роботу в Україні, повістки вручати не будуть.

Своєю чергою міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що вийшли з в'язниць та приєдналися до Збройних сил України в межах мобілізації вже понад 600 ув'язнених. При цьому відомо, що українські в'язні переважно стануть штурмовиками на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.05.2024 15:42