Фото: Moldnova.eu

Яка кількість росіян намагається захопити Авдіївку: приголомшливі цифри ЗСУ

Російські окупанти тримають на Авдіївському напрямку близько 40 тисяч солдатів. Кількість ворожих військ у цьому районі суттєво не змінилася.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив спікер Об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

"Десь приблизно ворог тримає одну й ту саму кількість особового складу. Техніку застосовує з глибини, тобто старається її не тримати на передовій, тому що її майже одразу наші воїни знищують. А піхота ховається по окопах. На Авдіївському напрямку — це приблизно 40 тисяч діє", — зауважив військовий.

За словами Штупуна, на Таврійському напрямку Росія за добу втратила 437 осіб, а також 60 одиниць військової техніки. Серед втрат окупантів танк, 11 бронемашин, 10 артилерійських систем. Також українським військовим вдалося вразити зенітний комплекс "ТОР".

Речник додав, що російські окупанти продовжують активно використовувати безпілотники на фронті. Лише протягом 13 січня захисники знищили 27 ворожих БпЛА.

Ситуація на фронті від Генштабу

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили п'ять атак противника в районах Новобахмутівки, Авдіївки та ще 15 атак біля Сєверного,  Первомайського та Невельського Донецької області.

Нагадаємо, за даними ISW, російські війська можуть формувати десантно-штурмові бригади у складі загальновійськових сухопутних з'єднань у рамках широкомасштабних військових реформ. Вони будуть діяти як спеціалізовані підрозділи для десантування і розвідки в тилу ліній оборони української армії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.01.2024 11:44