Фото: Генштаб ЗСУ

Яка ситуація на Херсонському напрямку: зведення Міноборони

Російським загарбникам важко тримати оборону не лише на Запорізькому напрямку, але й на Херсонському. Українські воїни продовжують знищувати ворогів.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробила речниця об'єднаного прес-центру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

"Російські блогери волають про те, що армія недозабезпечена, про те, що потерпають їх сили від утиску з боку наших підрозділів. Їм дуже дошкуляє контрбатарейна боротьба, потужне вибиття відбувається з тих позицій, які вони намагались опанувати після відходу води спровокованої техногенною катастрофою на Каховських ГЕС", — сказала Гуменюк.

За словами речниці, Збройні сили знищують російський річковий "недофлот", на якому ворог намагається маневрувати між островами. Зокрема велика робота проводиться й щодо знищення великокаліберних гармат.

Лише за минулу добу, 25 серпня, на Херсонському напрямку українські воїни знищили:

  • понад 40 російських окупантів;
  • п'ять гармат;
  • вісім одиниць автобронетанкової техніки;
  • човен.

Гуменюк наголосила, що суттєва робота проводиться щодо ударів по постах спостереження, а також радіолокаційних станціях ворога.

"Наші дії залишаються для них сюрпризом, а результати кожного дня просувають нас до перемоги", — додала речниця об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня.

Нагадаємо, за даними Генштабу, російські загарбники продовжують зазнавати значних втрат у війні проти України. Протягом 25 серпня Сили оборони ліквідували 640 окупантів та 18 бойових броньованих машин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.08.2023 09:26