Скріншот з відео

Яка ситуація на Куп‘янському напрямку: генерал Сирський повідомив деталі (відео)

Збройні сили України виконують наступальні операції на Бахмутському напрямку. Водночас наші воїни стримують ворога в районі Куп'янська.

Про це розповів у Telegram командувач Сухопутними військами Олександр Сирський.

За його словами, Сили оборони продовжують виконувати задачі на Східному напрямку. Ситуація складна, але контрольована. Ворог перекидає резерви на Бахмутський напрямок, намагаючись зупинити наше просування.

"Водночас противник зосередив свої основні сили на Куп‘янському напрямку, де українські воїни тримають оборону. Продовжуємо битися. Переможемо", — сказав Сирський.

Атаки ЗСУ

Авіація Сил оборони протягом 17 липня завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки. Також, наші захисники знищили три ударних БпЛА противника типу "Шахед-136" та шість розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом понеділка уразили район зосередження живої сили противника, дві важкі вогнеметні системи залпового вогню ТОС-1А "Солнцепьок", 27 артилерійських засобів на вогневих позиціях, склад боєприпасів та станцію РЕБ окупантів.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, атака 17 липня на міст через Керченську протоку, ймовірно, матиме наслідки для російської логістики на півдні України. Він отримав ушкодження, але залишився цілим.

Раніше повідомлялось, що протягом понеділка, 17 липня, військові Збройних сил України ліквідували 710 російських загарбників. Також знищено десятки ворожої бронетехніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.07.2023 09:12