Фото: Кабінет міністрів України

Яка ситуація з коронавірусом в Україні: відповідь міністра

Медики вважають контрольованою ситуацію з коронавірусом в Україні. Водночас у нашій державі щотижня фіксують до чотирьох тисяч випадків захворювань на коронавірусну інфекцію і дві тисячі госпіталізацій.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, пише "Укрінформ".

"В Україні зараз ситуація контрольована, за тиждень ми маємо 3,5-4 тисячі випадків, дві тисячі госпіталізацій. У лікарнях ситуація також стабільна, контрольована — ми відстежуємо завантаженість, відстежуємо пацієнтів, які перебувають на кисневій терапії", — сказав він.

Міністр наголосив, що нинішній осінньо-зимовий період порівняно з попереднім проходить "більш-менш безнапасно".

Також  міністр охорони здоров’я заявив, що за попередній тиждень 133 тисячі людей захворіли на грип та грипоподібні захворювання, у тому числі COVID, а з жовтня уже понад мільйон людей перехворіли на гострі респіраторні вірусні інфекції. За словами Ляшка, моніторинг ситуації з захворюваністю на респіраторні інфекції не демонструє нічого аномального.

"Бачимо ті штами, до яких ми готувалися, тому поки що ситуація проходить у звичному режимі", — сказав він.

Ляшко закликав тих, хто перебуває у безпечних умовах і має можливість, звернутися до сімейного лікаря та зробити щеплення від коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, за даними Міністерства охорони здоров'я, в Україні у січні зареєстровано дев'ять випадків нового субваріанту штаму коронавірусу Омікрон — JN.1, який називають "Дженні".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.01.2024 07:05