Фото: Вікіпедія

Які країни окупує Росія після війни з Україною: прогноз політолога

Якщо Російська Федерація залишить за собою захоплені території України, то наступними жертвами країни-окупантки можуть стати Грузія, Казахстан і Молдова. Війна Росії проти України матиме вплив й на інші держави. 

Таку заяву зробив відомий політолог, старший науковий співробітник Стенфордського університету Френсіс Фукуяма, пише прес-служба форуму "Ялтинській європейській стратегії" (YES).

"Залежно від результату цієї війни — багато що може змінитися в інших країнах. Грузія, Молдова і Казахстан — кожна з цих країн зазнає негайного впливу у випадку, якщо Росія переможе, втримається, зможе залишити за собою захоплені українські території. У Росії є зазіхання на суверенні території цих країн. Сподіваюсь, що вони матимуть можливість розвиватися як незалежні демократії", — наголосив політолог. 

За словами Фукуями, наслідки російської агресії також матимуть вплив на Південно-Східну Азію, де Китай може наважитись на агресію проти Тайваню. Крім того, наслідки війни відчують і у США. 

Нагадаємо, влада Казахстану опрацьовує норми запровадження заборони на товари з "етнополітизованою символікою". Зокрема, йдеться про атрибутику ПВК "Вагнера", а також про неофіційні символи підтримки Росії у війні проти України — літери Z та V.

Варто відзначити, що у травні білоруський диктатор Олександр Лукашенко запропонував Казахстану ядерну зброю. Натомість Астана повинна вступити до Союзної держави. Касим-Жомарт Токаєв назвав пропозицію білоруського диктатора "жартом".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.09.2023 18:32