Фото: сайт президента Казахстану

Лукашенко запропонував Токаєву отримати "ядерку": президент Казахстану висміяв диктатора

Казахстан не потребує вступу до Союзної держави Росії та Білорусі. Ядерна зброя країні теж не потрібна.

Таку заяву президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва опублікував офіційний сайт глави держави.

Як відомо, білоруський диктатор Олександр Лукашенко запропонував Казахстану ядерну зброю. Натомість Астана повинна вступити до Союзної держави. Токаєв назвав пропозицію білоруського диктатора "жартом".

"Я гідно оцінив його жарт. Я думаю, що необхідності в цьому немає, оскільки існують і інші інтеграційні об'єднання, перш за все, Євразійський економічний союз", — заявив Токаєв.

Також президент Казахстану додав, що його країна залишається вірною зобов'язанням у межах цих міжнародних документів.

"Що стосується ядерної зброї, то вона нам не потрібна, оскільки ми приєдналися до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї та Договору про заборону випробувань ядерної зброї", — заявив Касим-Жомарт Токаєв.

Нагадаємо, 24 березня російський президент Володимир Путін заявив, що Росія розмістить у Білорусі тактичну ядерну зброю. 1 липня завершується будівництво сховища. Вже 25 травня стало відомо, що ядерні боєприпаси переміщаються з території Російської Федерації у напрямку Білорусі. Президент РФ підписав відповідний указ.

Також повідомлялося, що Росія планувала напасти на Казахстан після успішної операції в Україні. Глава Кремля Володимир Путін не зупинився б лише на нашій державі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.05.2023 15:19