Фото: соцмережі

Які області "лідирують" за кількістю прокурорів, що оформили інвалідність: офіційні дані

Високий відсоток прокурорів, які мають статус особи з інвалідністю, виявлено у двох областях — Черкаській та Хмельницькій. На Черкащині 60 прокурорів мають такий статус, що становить 27,4% від загальної кількості.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора у своєму Telegram-каналі. У відомстві зазначили, що наразі триває службове розслідування щодо можливих зловживань прокурорів під час отримання груп інвалідності.

Там повідомили, що також у Хмельницькій області такий статус має 61 прокурор або 29,8% від загальної кількості. 50 отримали групи інвалідності до повномасштабного вторгнення. 

"У решті прокуратур та в Офісі генерального прокурора цей показник не перевищує 10%. Зокрема, у 18 прокуратурах частка прокурорів, які мають групи інвалідності менша за 5% від загальної чисельності, ще у 11 прокуратурах — від 5 до 10%", — йдеться у повідомленні Офісу.

Особи з інвалідністю в Офісі генпрокурора

В Офісі генерального прокурора 22 прокурори мають статус особи з інвалідністю. Це 2,5% від загальної чисельності прокурорів, які працюють у центральному апараті. 

"По кожному з цих фактів буде проведена ретельна перевірка та надана оцінка як в межах службового розслідування, так і в межах кримінального провадження", — додали у відомстві.

Нагадаємо, що напередодні на тлі скандалів із фейковими інвалідностями обласних прокурорів з посади пішов генеральний прокурор Андрій КостінУ своїй заяві Костін подякував Зеленському та Верховній Раді України за довіру та оголосив про свою відставку.

Раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що в Україні медико-соціальна експертна комісія, починаючи із січня 2025 року, повністю припинить своє існування. Її функції будуть виконувати кластерні та надкластерні лікарні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 23.10.2024 20:36