Фото: news.dtkt.ua

В Україні змінили порядок встановлення інвалідності внаслідок війни: що варто знати

Кабінет міністрів розширив підстави для встановлення інвалідності у зв'язку із пораненнями або іншими ушкодженнями здоров’я, отриманими цивільним населенням внаслідок війни.

Про це повідомила прес-служба Міністерства у справах ветеранів.

"За ініціативи Мінветеранів Кабінет міністрів України вніс зміни до "Порядку встановлення зв’язку інвалідності з пораненнями чи іншими ушкодженнями здоров’я" (постанова КМУ №306). Ними розширюються підстави для встановлення зв’язку інвалідності із пораненнями або іншими ушкодженнями здоров’я, отриманими цивільним населенням від вибухонебезпечних предметів", — йдеться у повідомленні.

Відтепер статус особи з інвалідністю внаслідок війни зможуть отримати не тільки цивільні мешканці територій, де ведуться (або велися) бойові дії, а й ті, хто постраждав від російських обстрілів вибухонебезпечними предметами на інших підконтрольних Україні територіях. Такі факти підтверджуватимуться місцевим територіальним органом Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"Процедури отримання статусів мають бути максимально спрощені. Саме на це націлені наші зміни. Далі буде більше спрощень та можливостей, у першу чергу, через диджиталізацію процесів", — зазначила міністерка у справах ветеранів України Наталія Калмикова.

Нагадаємо, за даними ПФУ, на кінцеву суму пенсії за інвалідністю безпосередньо впливає група, призначена особі. Крім того, кількість виплачених грошей прямо залежить від вікової виплати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.10.2024 20:18