Фото: chas.news

Які області опиняться під загрозою у разі підриву ЗАЕС: відповідь "Енергоатома"

Наслідки теракту на Запорізькі атомній електростанції відчують чотири області України. Представники "Енергоатома" оприлюднили найбільш можливий перебіг подій. 

Деталі зустрічі, на якій обговорювали різні варіанти ситуації, опубліковано на офіційному Telegram-каналі національної енергокомпанії.

У навчанні взяли участь і міністр енергетики Герман Галущенко, і міністр МВС Ігор Клименко, і очільник ДСНС Сергій Крук, і головний санітарний лікар Ігор Кузін. Також були присутні представники "Енергоатома", Держінспекції з ядерного врегулювання, очільники військових адміністрації.

Присутні погодились, що на сьогодні високий рівень загрози теракту на атомній станції. Згідно з найбільш імовірним сценарієм, постраждають чотири області. 

У дописі "Енергоатома" назви цих областей не перелічують, але вказані очільники військових адміністрацій, які взяли участь в обговоренні:

  • Запорізька область;
  • Дніпропетровська;
  • Херсонська;
  • Миколаївська.

Нагадаємо, протягом останніх двох тижнів напруга довкола Запорізької атомної електростанції лише наростала. Проте у випадку російського теракту, за словами МОЗ, Київ залишається поза межею впливу наслідків.

Раніше українська розвідка отримала інформацію про те, що Росія розглядає сценарій терористичного акту з викидом радіації на Запорізькій атомній станції. Окупанти все підготували для цього. Українська влада неодноразово звертала увагу західних партнерів, що росіяни мінують ЗАЕС і Каховську ГЕС, бо бачать відсутність адекватної союзної реакції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.07.2023 22:48