Фото: соцмережі

Які професії часто призводять до цукрового діабету: висновок вчених

Представники певних професій можуть захворіти на діабет другого типу в три рази частіше за інших. У зоні підвищеного ризику опинилися робітники на виробництві та професійні водії.

Відповідного висновку дійшли вчені зі Швеції спільно з колегами з Каролінського інституту, пише Ukrhealth. За їхніми даними, найрідше від діабету другого типу страждали викладачі вишів, фізіотерапевти та прибиральниці.

Чому люди хворіють на діабет

Вчені наголошують, що високий ризик розвитку діабету у представників вищезгаданих професій пов’язаний з нічними змінами, хронічним недосипом та постійними стресами. Вони рекомендують стежити за вагою, правильно харчуватися і збільшити фізичну активність.

Вважається, що в розвитку цукрового діабету другого типу основну роль відіграє генетична схильність. На розвиток захворювання також впливають погана екологія, малорухливий спосіб життя, фастфуд та стреси. Однак найважливішим фактором є ожиріння. Понад 80% пацієнтів з цукровим діабетом другого типу мають надмірну вагу. Симптомами захворювання є сильна спрага, сухість у роті, часте сечовипускання, підвищене почуття голоду, постійна слабкість і втома, дратівливість.

За прогнозами ВООЗ, у 2025 році буде зареєстровано близько 500 мільйонів хворих на цукровий діабет.

Нагадаємо, голова "Асоціації дієтологів України" Олег Швець повідомив, що солодкі газовані напої не мають жодного позитивного впливу для організму людини. Вони сприяють ожирінню та погіршенню стану здоров'я.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.09.2023 18:31