Фото: defence-ua.com

Які ракети Сеул може передати Україні через відправлення військових КНДР до Росії: аналіз Defense Express

Південна Корея може відправити Україні три види тактичних ракет у відповідь на відправлення північнокорейських військ до Російської Федерації. Існує щонайменше три варіанти таких ракет, які допоможуть знищувати армію окупантів.

Про це повідомляє Defense Express.

Влітку влада Південної Кореї оголосила, що зніме будь-які обмеження на постачання зброї для України за умови, що якщо Москва почне постачати КНДР реально сучасну техніку і технології. Південна Корея має доволі потужний ракетний арсенал, який створений не без імпорту технологій, і котрий виступає доволі потужним стримувальним фактором для режиму чучхе в Пхеньяні. 

Як зазначають військові аналітики, є щонайменше три варіанти тактичних ракет, які стануть корисними для української армії:

  • Ракети KTSSM-II. Це південнокорейський еквівалент ATACMS, який запускається з реактивної системи залпового вогню K239 Chunmoo. В антибункерному виконанні (Block I) ця ракета має дальність польоту до 180 кілометрів і вагу боєголовки 500 кілограмів. Більш далекобійна модифікація (Block II) має осколково-фугасну боєголовку і може летіти на відстань до 290 кілометрів. Кількість наявних КТРСМ-ІІ на озброєнні південнокорейської армії не розголошується.
  • ​Тактичні балістичні ракети Hyunmoo-2. Є два варіанти цього сімейства ракет: Hyunmoo-2A з дальністю польоту до 300 кілометрів та Hyunmoo-2B з дальністю польоту від 500 до 800 кілометрів. Вага і габарити для обох варіантів однакові: маса боєголовки — 997 кілограмів, стартова маса — 5,4 тонни, довжина корпусу — 12 метрів.
  • Крилата ракета наземного базування Hyunmoo-3. За своїми функціями схожа на російський "Іскандер-К". Hyunmoo-3A має дальність польоту 500 кілометрів, Hyunmoo-3B — до однієї тисячі кілометрів. Вага боєголовки — 500 кілограмів.

Раніше керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов інформував, що приблизно 11 тисяч північнокорейських військовослужбовців підготують до 1 листопада. Перші 2 600 військових КНДР відправлять до Курської області Російської Федерації.

Своєю чергою керівник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони України Андрій Коваленко заявляв, що Росія може відправити північнокорейських військових до Курської області. Зокрема, не виключено, що їх можуть направити на тимчасово окуповані території України.

Водночас, за даними "Суспільного", війська країни-агресорки формують так званий "особливий бурятський батальйон". Він укомплектований громадянами із Північної Кореї. Попередньо, він налічуватиме до 3000 осіб. Наразі ворог проводить забезпечення батальйону стрілецьким озброєнням та боєприпасами. Ймовірно, що батальйон може бути залучено до виконання бойових завдань поблизу російських Суджі та Курська.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга заявив, що можливе надання Північною Кореєю Росії своїх військових для війни проти України потребує серйозної реакції Заходу. Адже на боці окупантів незабаром можуть воювати регулярні військові КНДР.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.10.2024 14:34