Фото: dsnews.ua

Який загальний термін ув'язнення усіх незаконно засуджених у Криму: прокурор шокував відповіддю

У тимчасово окупованому Криму окупанти незаконно засудили 117 людей. Загальний термін ув'язнення становить понад 1000 років.

Про це повідомив керівник прокуратури АР Крим та міста Севастополь Ігор Поночовний на брифінгу, передає "Медіацентр Україна — Укрінформ".

За його словами, люди отримують покарання від чотирьох до 19 років позбавлення волі. Відповідно, загальний термін ув'язнення всіх репресованих становить 1230 років. Прокурор підкреслив, що усі ці засуджені перебувають у в'язниці незаконно, адже їх засудили за фейковими звинуваченнями.

"Близько 117 осіб засуджені в Криму за фейковими звинуваченнями. Люди отримують покарання від чотирьох до 19 років позбавлення волі. Сумарно 1230 років становить загальний термін ув’язнення всіх в’язнів, які засуджені в Криму за політичними, релігійними, національними, етнічними ознаками", — зазначив він.

Посадовець також підкреслив, що з 2017 року прокуратура Криму співпрацює з неурядовими організаціями та міжнародними експертами. Зокрема, вони допомагають правоохоронцям документувати воєнні злочини та злочини Росії проти громадян України.

Нагадаємо, минулого року, так званий "суд" терористичного угруповання "ДНР" засудив до довічного ув'язнення трьох бійців Національної гвардії України. Це помічник кулеметника Денис Залевський, стрілець Євген Кирис і помічника гранатометника Богдан Кашпрук.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.03.2024 14:31