Денис Залевський, Євген Кирис і Богдан Кашпрук. Джерело: Telegram-канал Слідчого комітету Росії

У так званій "ДНР" засудили до довічного ув'язнення трьох українських нацгвардійців

У вівторок, 31 жовтня, так званий "суд" терористичного угруповання "ДНР" засудив до довічного ув'язнення трьох бійців Національної гвардії України. Це помічник кулеметника Денис Залевський, стрілець Євген Кирис і помічника гранатометника Богдан Кашпрук.

Про це повідомив Слідчий комітет Російської Федерації. У "ДНР" всіх трьох звинуватили у вбивстві шести цивільних мешканців Маріуполя Донецької області.

"Вони визнані винними у жорстокому поводженні з цивільним населенням, застосуванні в збройному конфлікті заборонених методів, убивстві та замаху на вбивство двох або більше осіб, вчиненому організованою групою з мотивів політичної, ідеологічної ненависті", — йдеться в повідомленні російських "слідчих".

Зокрема, там "встановили", що Залевський розстріляв із кулемета Калашнікова трьох чоловіків, двоє з яких померли, в будинку на вулиці Казанцева у Маріуполі. Залевський, Киріс і Кашпрук зі стрілецької зброї розстріляли три автомобілі, четверо чоловіків померли.

За вересень 2023 року в "ЛДНР" засудили 19 українських військових, а від початку жовтня — 21. В окупованих Росією частинах Донецької та Луганської областей українських військових "звинувачують" і "судять" так звані суди за однаковими сценаріями, це або вбивство цивільних через неприязнь, або пошкодження майна. За два місяці це вже шостий вирок довічного ув'язнення, який призначили українським військовим.

Нагадаємо, що в серпні в так званій "ДНР" відбувся псевдосуд над полоненими українськими військовими. Двом матросам присудили по 22 роки увʼязнення, третьому військовослужбовцю — 12 років.

Старших матросів Володимира Пафіцевича та Євгена Вахненка визнали винними у "жорстокому поводженні з цивільним населенням, застосуванні у збройному конфлікті заборонених коштів та методів та вбивстві, вчиненому групою осіб за попередньою змовою".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.10.2023 18:11