Суд над азовцями. Скріншот з відео

Судилище над азовцями: окупанти влаштували судовий фарс у Ростові (відео)

У Ростові-на-Дону відбувається нове судилище над українськими Героями Маріуполя з полку "Азов".

Про це повідомили російські пропагандистські ЗМІ. Росіяни хочуть засудити 24 захисників Маріуполя з полку "Азов" до довічного ув'язнення. Бійців звинувачують у "силовому захопленні влади" й "участі в терористичній організації".

"Громадянам України країна окупант інкримінує захоплення влади в Україні. Якщо був якийсь більший цинізм до цього, то тут остаточне дно", — емоційно висловився щодо цього в соцмережах радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

За його словами, це пряма та відверта відповідь путінського боягузливого режиму на розпочаті слухання в Міжнародному кримінальному суді Гааги, де сьогодні опитували викрадених з Маріуполя дітей, яких вдалося повернути

"Щиро сподіваюся на розголос. Бо нічого іншого Росія не боїться. Але розголос досі працює", — вважає Андрющенко.

Нагадаємо, що в червні на півдні Росії теж відбувався так званий "суд" над понад 20 українськими військовополоненими. Солдатам батальйону "Азов", які воювали із російськими військами в порту Маріуполя, а в травні 2022 року потрапили у ворожий полон, звинувачували в причетності до терористичної організації й участі в акціях з повалення російської влади в Донецькій області — так званої "ДНР".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.09.2023 16:50