Фото ілюстративне. Джерело: МВФ

Яким буде зростання світової економіки у 2025 році: прогноз Міжнародного валютного фонду

Міжнародний валютний фонд (МВФ) зберіг прогноз зростання світової економіки на 2024 рік та покращив на наступний.

Про це повідомляє агентство Reuters, посилаючись на оновлену доповідь МВФ "Перспективи розвитку світової економіки".

Економісти МВФ очікують, що світова економіка цього року зросте на 3,2%, а у 2025 році — на 3,3%. Протягом наступних двох років на світову економіку очікує помірне зростання на тлі зниження активності в США, стабілізації економіки в Європі та зміцнення споживання та експорту в Китаї.

В оновленому звіті МВФ попередив про перспективи розвитку світової економіки (WEO), та заявив, що темпи боротьби з інфляцією сповільнюються, а це може ще більше "відтягнути" зниження процентних ставок і зберегти сильний тиск долара на економіки, що розвиваються.

МВФ залишив свій прогноз зростання глобального реального валового внутрішнього продукту на 2024 рік без змін порівняно з квітнем на рівні 3,2% і підвищив прогноз на 2025 рік на 0,1% до 3,3%. Переглянуті прогнози відображають певну мінливість серед основних економік.

Прогноз зростання в США на 2024 рік зменшено на 0,1% до 2,6%, відображаючи нижче, ніж очікувалося, споживання в першому кварталі. Прогноз Фонду щодо зростання в США на 2025 рік залишився незмінним на рівні 1,9%, що сповільнилося через охолодження ринку праці та скорочення витрат у відповідь на жорстку монетарну політику.

МВФ значно підвищив свій прогноз зростання Китаю до 5,0% — що відповідає цільовому показнику китайського уряду на поточний рік — з 4,6% у квітні через відновлення приватного споживання в першому кварталі та високий експорт. МВФ також підвищив свій прогноз зростання Китаю на 2025 рік до 4,5% з 4,1% у квітні.

Нагадаємо, 16 липня до Києва прибули представники МВФ. У ході зустрічі з українською владою планували обговорити бюджет та податки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 16.07.2024 20:49