Фото ілюстративне. Джерело: МВФ

До Києва прибули представники МВФ: що обговорюватимуть з українською владою

До Києва прибули представники Міжнародного валютного фонду. У ході зустрічі з українською владою буде обговорено бюджет та податки.

Про це повідомляє "Радіо Свобода", посилаючись на заяву постійного представника МВФ в Україні Ваграма Степаняна.

"Команда фахівців МВФ на чолі з Гевіном Греєм розпочинає сьогодні зустрічі у Києві з представниками влади України та іншими партнерами. Дискусії фокусуватимуться на податково-бюджетних планах влади на друге півріччя поточного року та середньострокову перспективу", — наголосив Степанян.

Зазначимо, що, згідно з даними МВФ, Україна стала другою серед найбільших боржників Міжнародного валютного фонду. Після отримання п'ятого траншу в розмірі 2,2 мільярда доларів борг нашої країни зріс до 13,85 мільярда доларів. Водночас найбільшим боржником упродовж багатьох років залишається Аргентина. У 2018 році країні було виділено максимальну за всю історію МВФ кредитну лінію на 57 мільярдів доларів. На сьогодні борг країни становлять 40,94 мільярда доларів.

Загалом непогашені кредити перед МВФ мають 94 країни. Загальна сума непогашеної заборгованості станом на 4 липня 2024 року становить 150,44 мільярда доларів.

Нагадаємо, 4 липня в листі до керівництва МВФ повідомлялося, що українська влада допускає проведення пенсійної реформи та запровадження програми гарантованого мінімального доходу. Влада також підтверджує, що будь-які запропоновані поправки до законодавства, які дозволять збільшити пенсійні витрати, мають супроводжуватися середньостроковим аналізом бюджетної та боргової стійкості, а також чітким визначенням необхідних ресурсів у поправках до бюджету Пенсійного фонду України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 16.07.2024 11:15